Зелена Култура – Зелен Град“ с фокус върху градския пейзаж на

...
Зелена Култура – Зелен Град“ с фокус върху градския пейзаж на
Коментари Харесай

Фондация „Пловдив 2019“ обявява отворена покана

„ Зелена Култура – Зелен Град “ с  фокус върху градския пейзаж на Пловдив и събитията навън

Фондацията кани актьори и културни организации за реализация на художествени планове и събития с акцент върху зелените пространства на Пловдив. Програмата цели основаването на разнороден културен плакат в градските паркове, тепетата, както и на открити подиуми и обществени пространства в кварталите на града.

Насърчават се планови оферти в партньорство с районни кметства, общинските и държавни културни институции с мотивацията за включване на жителите и общностите на града. Приоритет са повишението на чувствителността и осведомеността и възстановяване на връзката сред индивида, града и природата.

Фондацията ще поддържа изложения, пърформанс, видео мапинг, кино, плейсмейкинг акции, градски игри и гейминг просвета, графити, представления, концерти, които засягат екологични въпроси, реализират се с грижа и отговорност към градската среда, естествените и културните дадености и подтикват общуването сред жителите в екосистемата на Пловдив.

Периодът на кандидатстване е от 29-ти април до 31-ви май 2024 година, а календарът от събития ще продължи до 31-ви октомври 2024г.

Общият бюджет за актуалната отворената покана е 200 000 лева, с избран предел от 20 000 лева и минимално условие за самоучастие от 20% от общата стойност на плановото предложение.

Необходимите документи за кандидатстване са на уеб страницата на „ Пловдив 2019 “ https://plovdiv2019.eu/.

Екипът на Фондацията е разполагаем и за зараждащи въпроси на имейл адрес:

[email protected]
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР